Muki Garázs

Megbízható japán autók blogja

Időszakos szerviz 2019

2020. május 23. 22:11 - Magyar Péter 87

2019.06.08.

Már majdnem fél év telt el a legutóbbi bejegyzés, és több, mint egy év a legutóbbi szerviz óta. Az előbbinek az az oka, hogy pont fél éves a kislányom és az elmúlt hónapok szinte összes szabad percét lefoglalta. :) M második pedig, hogy az utóbbi időben több tesztautó is járt nálam, amikkel kb. ezer kilométernyi saját autóhasználatot sikerült kiváltani, tehát nem gyűlnek úgy a kilométerek a Suzukiba mint korábban.

dsc08445-3.jpg

Az autónak baja egyébként továbbra sincs, egyszerűen csak eljött az olajcsere ideje. 

A szervizbe érve a következőket kértem a munkafelvételes kollégától:

  • Motorolaj és szűrő cseréje
  • Automataváltó olajának cseréje
  • Fékfolyadék csere
  • Féktárcsák és betétek állapotának ellenőrzése, szükség szerinti cseréje
  • Az egyik hátsó ablakemelő javítása
  • Olajszivárgások megszüntetése
  • Futómű ellenőrzése
  • Első-hátsó kerekek megcserélése

A valóség pedig ez lett:

img_9020.JPG

Sajnos ebbe (az automata) váltóba való olaj nem volt kéznél, ezért annak cseréje kimaradt. Szerencsére nem volt kritikus. Mivel a fékek rendben voltak, ezért a fékfolyadék cserére sem került sor. Az olajszivárgás helyének feltárása sem sikerült, de legalább a motort szépen lemosták.

Az egyetlen valós hibát, az ablakemelőt megjavították. Az olajcsere, a hozzá tartozó szűrők és gyújtógyertyák cseréje is is megtörtént. A teljes művelet költsége 47 753 Ft lett, amiből 17 387 Ft volt az anyagköltség, a maradék a munkadíj.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mukigarazs.blog.hu/api/trackback/id/tr4414884484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása